Widoczność kontaktów

W pakiecie Automation w Livespace masz możliwość ustawienia widoczności kontaktów dodanych do CRM definiując, kto ma do nich dostęp.

Czym jest widoczność kontaktów?

Zarządzanie widocznością kontaktów w CRM pozwala na ograniczenie dostępu do profilu kontaktu dla wybranych użytkowników. Podczas konfiguracji Livespace możesz podjąć decyzję, czy:

  • Kontakty będą widoczne tylko dla ich właścicieli
  • Kontakty będą widoczne dla wszystkich

Do wyboru masz trzy możliwości:

  1. Możliwość dodawania publicznych kontaktów.
    • Szczegóły kontaktów dodanych jako publiczne widoczne są dla wszystkich.
  2. Możliwość dodawania niepublicznych kontaktów.
    • Szczegóły kontaktów niepublicznych widoczne są dla ich właściciela kontaktu oraz administratora konta. Przy tej opcji jest również możliwość zaproszenia innych uczestników, aby i oni mieli do nich dostęp.
  3. Możliwość dodawania ukrytych kontaktów.
    • Kontakty widzi jedynie administrator konta i właściciel kontaktu.

Jako administrator konta możesz zdecydować, jaka będzie widoczność kontaktów. Możesz również włączyć wszystkie opcje na raz. Takie rozwiązanie pozwoli na wybranie opcji w formularzu dodawania kontaktu, lub jego edycji.

Ustawienie widoczności kontaktów

Aby zdecydować o ustawieniu widoczności kontaktów, przejdź do Ustawień konta > Uprawnienia > Kontakty.

 

 

Możesz umożliwić dodawanie do Livespace kontaktów publicznych i niepublicznych. W tym celu oznacz obie opcje:


W kolejnym kroku ustal domyślną widoczność nowych kontaktów. Możesz wybrać inne ustawienie dla osób i firm.

Zmiana widoczności kontaktów

Każda zmiana widoczności dotyczyć będzie tylko nowo dodanych kontaktów. Oznacza to, że jeżeli zmienisz ustawienia widoczności po jakimś czasie, zmiana nie będzie dotyczyć kontaktów utworzonych przed wprowadzeniem zmiany w ustawieniach.

Zmiany w widoczności już istniejącego kontaktu wprowadzisz bezpośrednio na profilu wybranego kontaktu.

W przypadku kontaktów niepublicznych i ukrytych, możesz wybrać użytkowników, którzy dostaną dostęp do kontaktu.

Aby sprawdzić które grupy użytkowników posiadają dostęp do wybranego kontaktu oraz jakie operacje (Dostęp, Edycja, Usuwanie) związane z tym kontaktem mogą wykonać, otwórz profil kontaktu i naciśnij Zmień w ustawieniach widoczności kontaktu z prawej strony.

W oknie, które pojawi się po naciśnięciu Zmień możesz wybrać Pokaż szczegółowe informacje, żeby zapoznać się z obecnymi ustawieniami widoczności kontaktu.
W tym miejscu masz możliwość zmiany widoczności kontaktu, oraz podgląd, kto ma do niego aktualnie dostęp.

0 komentarzy:

Dodaj komentarz

Chcesz się przyłączyć do dyskusji?
Feel free to contribute!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *