Udostępnianie zadań

Livespace CRM pozwala na udostępnienie zadań innym użytkownikom.


 Jak przejść do udostępniania zadań w Livespace CRM?

Aby włączyć udostępnienie:

  1. Przejdź do Ustawień profilu.
  2. Następnie wybierz z menu po lewej Kalendarz i zadania.Kalendarz i zadania w ustawieniach profilu w LiveSpace CRM
  3. Używając opcji zmień, możesz ustalić, komu i jakie zadania udostępniasz.

Sposoby udostępniania zadań w CRM

Livespace pozwala na udostępnienie zadań innej osobie w sposób następujący:

  • Brak – zadania nie są udostępniane
  • Wolny/zajęty – inna osoba nie widzi treści ani tytułu zadania, a jedynie informację o Twojej niedostępności w czasie ustawionym dla danego zadania.
  • Tylko do odczytu – pozwalający widzieć zadania, ale nie pozwalający na edycję
  • Pełny dostęp – pozwalający na pełny wgląd i edycję zadań przez innego użytkownika

Sposób udostępnienia zadań innemu użytkownikowi może być zdefiniowany ogólnie, dla wszystkich typów zadań, bądź szczegółowo – różny dla różnych typów. Oznacza to, że możemy np. udostępniać zadania dotyczące projektów w sposób pełny, zadania dotyczące urlopu w sposób tylko do odczytu, zaś zadań pozostałych typów nie udostępniać.

Możliwe jest też zdefiniowanie różnych metod udostępniania zadań dla każdego użytkownika.