Jak przywrócić usunięty kontakt, szansę sprzedaży lub przestrzeń?

Usunięcie kontaktu (osoby lub firmy) powoduje jego przeniesienie do zakładki Usunięte. W przypadku, gdy przez pomyłkę usuniesz kontakt, istnieje możliwość jego przywrócenia. W tej kwestii schemat postępowania w Livespace CRM jest taki sam dla osób, firm, szans sprzedaży i przestrzeni.


Przywracanie pojedynczego kontaktu w Livespace CRM

  1. Aby przywrócić pojedynczy kontakt, przejdź do zakładki Kontakty i w sekcji Firmy lub Osoby (zależnie od rodzaju usuniętego kontaktu), wybierz Usunięte z menu Pokaż.
  2. Możesz teraz odzyskać dany kontakt, używając opcji Przywróć.

Masowe przywracanie kontaktów

Jeśli potrzebujesz przywrócić jednocześnie większą liczbę kontaktów, wygodniej będzie Ci skorzystać z operacji na liście.

Aby przywrócić wiele kontaktów:

  1. Przejdź do widoku Usunięte, aby wyświetlić usunięte kontakty.
  2. Włącz Operacje na liście.Operacje na liście w LiveSpace CRM
  3. Zaznacz wszystkie kontakty, które chcesz przywrócić, po czym wybierz opcję Przywróć usunięte.
  4. Po zatwierdzeniu operacji wybrane kontakty zostaną przywrócone.Przywracanie usuniętych kontaktów w LiveSpace CRM

Trwałe usunięcie kontaktu

Możesz przywrócić usunięte kontakty tylko wtedy, gdy znajdują się one na liście usuniętych. Jeśli z tego poziomu trwale usuniesz dany kontakt, nie będziesz już dłużej w stanie przywrócić go samodzielnie.

Po trwałym usunięciu kontaktu jego dane osobowe: avatar, imię, nazwisko, numer telefonu, adres e-mail oraz adres pocztowy zostaną ukryte.

 

Czytaj też: